İçeriğe geç

Erzurum çor ne demek

Erzurum Çor Ne Demek?

Erzurum çor, Erzurum’da çok popüler olan bir yemektir. Erzurum çor, köylerde veya kasabalarda çok kolayca hazırlanabilen ve çoğu zaman misafirler için servis edilen bir yemektir. Erzurum çorunun lezzeti, kullanılan malzemeler ile özgün olur; her yerde aynı lezzeti alamayacağınızı unutmayın.

Erzurum çor, tahılların çok yüksek seviyede pişirildiği, yoğun şerbetiyle kendini hatırlatan bir tarifin adıdır. Genellikle bulgur veya pirinç ile yapılır. Bazen patates de katılabilir. Malzemelerin özelliği, tarifin lezzetinin ne kadar farklı olabileceğidir. Erzurum çor, çoğu kez yağ, kuru nane, karabiber, kırmızı toz biber, kekik, maydanoz ve tuz ile tatlandırılır.

Bir tencereye, çorun için kullanılacak tahıllar üzerine yoğun bir şerbet konur. Şerbetin kalınlığı, tarifin kökenine göre değişebilir. Erzurum çorunda kullanılan şerbet, düşük ateşte yaklaşık 20 dakika pişirilir ve karıştırılır.

Son olarak, kızartılmış yağ ve diğer baharatlar eklenir. Erzurum çor, közlenmiş yağ ve tahıllar ile tatlandırılır. Bütün malzemeler karıştırılır ve karabiber, kırmızı toz biber, tuz ve kekik eklenir. Son olarak, maydanoz ve kuru nane eklenir, ve çor, tencerenin kapağının üzerine koyularak 5-10 dakika daha pişirilir.

Erzurum çor, çoğu zaman misafirler için servis edilen, çok kolayca hazırlanabilen ve lezzeti ile özgün olan bir yemektir. Bu tarif, Erzurum’da çok popüler olup, halk arasında çok sevilen bir tariftir. Erzurum çor, köylerde veya kasabalarda çok kolaylıkla hazırlanabilen ve çoğu zaman misafirler için servis edilen bir yemektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir