Sayha ne demek TDK?
İnsanlar bu kelimenin TDK’ya göre ne anlama geldiğini merak ediyor olabilir. Türk Dil Kurumu Sayha kelimesinin anlamını bağırmak olarak belirlemiştir. İnsanlar Sayha kelimesinin anlamını öğrenmek için bu kurumdan yardım alabilirler. TDK’ya göre Sayha kelimesi çağırmak veya bağırmak anlamına gelir.
Reyha ne demek TDK?
Kardelen gibi, karların ortasında usulca çiçek açıyor; aşk…
Kâse ne demek TDK?
birdenbire telaşlanmak, kaygılanmak, öfkelenmek.
Nüsha ne demek TDK?
Nüsha kelimesi, kelime anlamı olarak, yazılı bir eserin birebir aynısı ve özdeşi anlamına gelir. Türk Dil Kurumu’na göre, nüsha kelimesi, birbiriyle aynı olan yazılı şeyleri ifade etmek için kullanılan bir kavramdır. Kopya kelimesi ayrıca; Benzer, özdeş ve kopya anlamlarında da kullanılır.
Kuranda sayha ne demek?
Tek bir ses (yüksek/korkunç bir ses/gürültü) onları yok etmeye yetti ve hemen ortadan kayboldular.
Şaki ne demek TDK?
Türk Dil Kurumu’nun (TDK) tanımına göre “sâkî” kelimesi, Arapça kökenli bir kelime olup “içki servis eden veya dağıtan kişi” anlamına gelmektedir.
Riyaha ne demek?
1. Rüzgârlar, meltemler: Ne eski hevl-i anîf’te / Ne eski nefha-i gūl’de (Tevfik Fikret) ne de Riyâh’ta.
Mükerrer iş ne demek?
Duplicate, TDK sözlüklerinde; “tekrarlanan, tekrarlanan” anlamına gelir. Tekrarlanan suç, tekrarlanan, tekrarlanan suçlar anlamına gelir.
Mülhem ne demek?
İlham, en kısa tanımıyla bir şeyden esinlenmek veya esinlenmek olarak tanımlanır. Sıkça kullanılan ve yüksek bir fayda değerine sahip bir kelimedir. Mülhem ne anlama gelir? “Kalbe ulaşan, bir kişinin kalbine giren, Allah’ın ilhamla kalbe gösterdiği bir şey” anlamına gelen bir kelime olarak bilinir.
👉 👈 ne demek?
👉 👈 Emoji Anlamı: Elin tersiyle sola/sağa işaret eden işaret parmağı – Bir şeye dikkat çekmek, hatırlatmak, uyarmak, yön belirtmek için kullanılır. ✌️ Emoji Anlamı: Zafer İşareti – Bu işaret, 60’larda hippiler tarafından popüler hale getirilen bir barış sembolüdür ve zafer anlamına gelir.
Keri ne demek TDK?
Türk lehçelerinde kullanılan “keri” sözcüğü, bilinen anlam ve işlevinin yanı sıra, Eski Anadolu Türkçesinde olduğu gibi, “sonra” anlamında çekim edatı olarak da kullanılmaktadır.
Keneş ne demek TDK?
Eski bir kelime olarak öne çıkan Keneş kelimesi Türkçede de karşımıza çıkmaktadır. Bu kelime özellikle “kenar” anlamında kullanılmaktadır. Ayrıca boşluk veya şöminenin yan duvarları gibi anlamları da vardır.
Tashih görmek ne demek?
Düzeltme; Kelimenin tam anlamı düzeltme, tashihtir. Özellikle gazete ve dergi gibi yazı dünyasında yaygın olarak kullanılan bir terimdir. Gayrimenkul literatüründe “tapuda tür düzeltmesi” olarak kullanılır. Kayıtlı bir mülkün statüsünü değiştirmek anlamına gelir.
Alegorik ne demek TDK?
Türk Dil Kurumu’nun tanımına göre sembollerle anlatılan metinlere alegorik denir. Alegori aynı zamanda “yaygın açık metafor” özelliği de taşır.
Tasnife ne demek?
Sınıflandırma, nesneleri, durumları veya olay örgülerini sınıflandırma, parçalara ayırma, düzenleme veya kategorilere ayırma sürecidir.
Sayhan ne demek anlamı?
Türk Dil Kurumu’na göre Sayhan isminin anlamı şöyledir; Saygın ve değerli bir hükümdar.
Sayra ne anlama gelir?
Sayra ismi gökyüzünden gelen suyun çıkardığı sese benzediğinden çocuklara bu ismin verilmesinde bir sakınca olmadığı bilinmektedir.
Saik ne demek TDK?
Sözlükte, motif kelimesine sadece iki cevap verilmiştir: “neden, sebep”. Failin amacı ve saiki göz önüne alındığında, hala var olan Türk Ceza Kanunu’nun 61. maddesindeki ifade, sebep veya saik ile açıklığa kavuşturulamaz.
Sare ne demek kökeni?
Sare ismi İbranice kökenlidir. Ve Arapçada da kullanılır. Sare kelimesi tam anlamıyla “temiz ve saf” anlamına gelir. Ayrıca “gerekli” anlamında da kullanılır.